Γλυκό Κρέμα-Σοκολάτας

Εκτέλεση

Διαφήμιση

1 πακ Σαβαγιαρ (24 κομμάτια) ή όσο απαιτηθούν
200γρ Γάλα
350 γρ. Κρέμα ζάχαρης
150 g συμπυκνωμένο γάλα
200 g Σοκολάτα (150 + 50)

Παρασκευή

1- Ας αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το γλυκο έχοντας ένα πυρεξ κατάλληλο για 6-8 άτομα,
θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
2- Κόψτε τη Σκοτεινή Σοκολάτα σε κομμάτια χρησιμοποιώντας μια σανίδα κοπής και
μαχαίρι, αφήστε επίσης στην άκρη.
3- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό
μιξερ, πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή να μην πέφτει από το κουτάλι. Προσθέστε το
ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε την ανάμιξη έως ότου ληφθεί μια λεία και ομοιογενής
κρέμα.
4- Προσθέστε τα 150 γραμμάρια τριμμένης σοκολάτας και ενσωματώστε στην στην κρέμα,
αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα.


5- Σχηματίστε ένα πρώτο στρώμα σαβουαγιαρ βυθισμένο στο γάλα μέσα στο πυρέξ, καλύψτε με ένα στρώμα κρέμας και ισώστε καλά χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.


Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα συστατικά.
6- Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, διακοσμήστε με τα
υπόλοιπα 50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση