3. Κέικ με μήλα και σοκολάτα

Υλικά:

3 φλιτζάνια τριμμένα μήλα
1 φλιτζάνι σιμισδάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ίσως λιγότερο)
10 g ζάχαρη βανίλιας
1/2 φλιτζάνι λάδι

Κανέλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ (ή σόδα)
100 g σοκολάτας νηστείας
3 κουταλιές λάδι
τριμμένη φρυγανιά (ή αλεύρι)

Παρασκευή:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι, 3 φλιτζάνια τριμμένα μήλα, 10 g ζάχαρη βανίλιας, κανέλα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 φλιτζάνι λάδι, 1/2 φλιτζάνι νερό.

Χτυπήστε τα υλικά με ένα μίξερ και ανακατέψτε μετα και  με μια σπάτουλα.
Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 24 cm, ίσως μικρότερο) με λάδι και πασπαλίστε με
ψίχουλα ή αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε το κέικ στο φούρνο για να κρυώσει.


Λιώστε 100 g σοκολάτας με 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε φούρνο μικροκυμάτων ή  πάνω σε κατσαρόλα με νερο που βράζει. Ρίξτε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
Αντί για σοκολάτα, μπορείτε απλά να πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη.

Ειναι τέλειο!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

1. Μου αρέσει αυτό:

Προηγούμενο άρθροΜελοψωμάκια με κανέλα και καρύδι…υπέροχο σνακ
Επόμενο άρθροΚρέας με μανιτάρια στην Κατσαρόλα