Υλικά:
Βιτάμ σοφτ (ποσότητα ανάλογα με τη συνταγή)
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
Μια τσιμπιά αλάτι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ σοφτ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το καθένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, και το αλάτι.
Εναλλάξ, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το αλεύρι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και ένα μαχαίρι που θα βγει από το κέντρο να είναι καθαρό.
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη