Νόστιμο πρωινό …
Συστατικά
– 1 πακέτο με ψωμάκια του Τοστ (16 ψωμάκια)
– 200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
– 3 αυγά
– 150 γραμμάρια σάλτσας ταρτάρ (ή μαγιονέζα)
– 200 ml γάλακτος
– 150 γραμμάρια ζαμπόν
– 100 γραμμάρια τυριού emmental
– 1 κουταλάκι της ρίγανης
– άλας
– 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
– 150 γραμμάρια φρέσκιας ντομάτας (ή πελάτι ή καλαμπόκι ή πιπεριά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με το αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ 22χ28εκ και στρώνουμε στην βάση ψωμάκια του τοστ (καλύπτουμε πλήρως).
Αλείφουμε τα ψωμάκια από πάνω με σάλτσα ταρταρ ή μαγιονέζα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και περιχύνουμε με 3 κουτάλες από το μείγμα αυγού.
Στρώνουμε από πάνω με τις φέτες ζαμπόν.
Επαναλαμβάνουμε με φέτες του τοστ σάλτα ταρταρ ή μαγιονέζα και στρώνουμε με φέτες ντοματας και πασπαλίζουμε με ρίγανη και εμποτίζουμε πάλι με το μείγμα αυγού – από πάνω τυρι μοτσαρέλα και φέτες ζαμπόν.
Βάζουμε την τελευταία στρώση ψωμί του τοστ – σάλτσα ταρταρ ή μαγιονέζα και εμποτίζουμε με το μείγμα αυγού.
Από πάνω στρωνουμε φέτες ντομάτας και τελειώνουμε με τις φέτες τυρί εμενταλ.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ