Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι
50 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

Για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη,
250 ml νερό,
χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι,
2-3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από το χυμό του λεμονιού για 5 λεπτά από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό.
Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για την κρέμα:
Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε λίγο από το γάλα, μετά το σιμιγδάλι και το κορνφλάουρ και
συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά.

Αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, προσθέτετε τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε
με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα καλά. Την τραβάτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν ανακατέψετε μέσα 50γρ. από το
αγελαδινό βούτυρο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Παίρνετε τα φύλλα και τα βάζετε κάθετα μπροστά σας.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπρίκι.
Με δυο κάθετες χαρακιές τα χωρίζετε σε τρεις λωρίδες.

Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο.
Ύστερα τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους από μία κουταλιά της σούπας γέμιση.
Διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα τα οποία και αραδιάζετε σε δύο βουτυρωμένα ταψιά.
Ψήνετε τα γαλακτομπουρεκάκια (ένα ένα τα ταψιά) στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα σιροπιάζετε στο ταψί μόλις τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο περιχύνοντάς τα με το κρύο σιρόπι που ρίχνετε λίγο λίγο με κουτάλα.
Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
(Εγω εχω βαλει μεσα στην κρεμα χοντροκομενα καρυδια γιατι μας αρεσει πολυ ετσι)

Η Συνταγή είναι της κας Anna Manedou

Προηγούμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Τεμπέλας