Μπουρέκια Τυριού

Υλικά

Διαφήμιση

• 500 ml ζεστό νερό
• 1 κ.γ. αλάτι
• 3 κ.σ. λάδι
• 1 κ.γ. Μηλόξυδο
• περίπου 800 γρ αλεύρι
• 250 γρ τυρί
• 200 ml λάδι

Για επαλλειψη:
• 1 αυγό
• 1 κ.γ. λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 800 γρ αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλάτι λάδι και το ξύδι, προσθέτουμε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Ξεκινήστε να προσθέτετε 1 φλιτζάνι του καφέ από το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ανακατευτεί.
Στη συνέχεια ξεκινήστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας, προσθέτοντας το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά και ζυμώνετε μέχρι
να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Θα πρέπει να είναι μαλακή και πολύ ελαστική.
Από τη ζύμη σχηματίζουμε 12 μπάλες και τις τοποθετούμε σε μια ελαφρά πασπαλισμένη επιφάνεια με αλεύρι και τις ανοιγουμε σκεπαζουμε μ ένα χοντρό και καθαρό πανί, αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε (δεν καιμε) το λάδι σε ένα τηγάνι και θρυμματίζουμε το τυρί χωριστά.

Διαφήμιση


Αφού περασουν τα 30 λεπτα αλείφουμε τον πάγκο μας με λίγο λάδι, αρχίζουμε να τραβάμε πρώτα τη ζύμη με το χέρι και μετά τραβάμε τις άκρες προσπαθώντας να κάνουμε όσο πιο λεπτό γίνεται ένα ορθογώνιο φύλλο. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με 2 κ.σ. από το λάδι και λίγο τυρί τριμμένο. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, το τυλίγουμε σε ένα σαλιγκάρι και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Έτσι προχωράτε με όλες τις μπάλες, τακτοποιώντας τις στο ταψί. Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ξανά καλά. Αλείφουμε γενναιόδωρα τα μπουρεκια,

Διαφήμιση

τοποθετούμε στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Μόλις ροδίσει καλά η κορυφή, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ούτω καθεξής μέχρι το τέλος του ψησίματος.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση