Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Είναι ένας μεζές που τον λατρεύω, ειδικά με ένα ουζάκι ή μια παγωμένη μπυρίτσα. Πολλοί τα φοβούνται, αλλά είναι τόσο νόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και εξαφανίζονται αμέσως! Πάμε να δούμε πώς τα κάνω εγώ, την πιο απλή και νόστιμη εκδοχή τους.
Γλυκάδια Τηγανητά
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανά τηγανητά γλυκάδια με ρίγανη και πάπρικα. Ιδανικός μεζές για ουζάκι ή μπύρα!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
15 minutes
Total Time
35 minutes
Ingredients
- Περίπου 300 γραμμάρια γλυκάδια (εγώ τα πήρα από προβατίνα)
- Λευκό ξύδι (αρκετό για να τα ξεπλύνετε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπόλικη ρίγανη
- Πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή, ό,τι σας αρέσει)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου μισή κούπα, ίσως και λίγο παραπάνω)
- Ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι για τηγάνισμα)
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Πρώτα απ' όλα, ξεπλένω τα γλυκάδια πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Μετά, τα βάζω σε ένα μπολ και τα ξεπλένω με λευκό ξύδι. Αυτό βοηθάει να φύγουν τυχόν μυρωδιές και να καθαρίσουν καλύτερα.
- Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, μέχρι να στεγνώσουν όσο γίνεται. Είναι σημαντικό να είναι στεγνά για να γίνουν τραγανά στο τηγάνι.
- Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τα γλυκάδια σε μικρότερα, μεσαία κομμάτια, στο μέγεθος της μπουκιάς.
Βάζω τα κομμένα γλυκάδια σε ένα μπολ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μπόλικη ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά. - Ρίχνω το αλεύρι στο μπολ με τα γλυκάδια και τα ανακατεύω καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα. Τινάζω ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Τηγάνισα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Notes
Tips από εμένα:
- Καθάρισμα: Το καλό ξέπλυμα με ξύδι και το στέγνωμα είναι το κλειδί για να μην έχουν βαριά μυρωδιά τα γλυκάδια και να γίνουν τραγανά.
- Μπαχαρικά: Μην φοβηθείτε τη ρίγανη και την πάπρικα! Τους δίνουν υπέροχη γεύση και χρώμα.
- Τηγάνισμα: Τηγανίστε τα σε δυνατή φωτιά και μην τα στριμώξετε στο τηγάνι. Αν βάλετε πολλά μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα βράσουν αντί να τηγανιστούν.