Τραγανό Κολοκυθάκι με σως σκόρδου
Όπως γνωρίζετε, το τηγάνισμα των κολοκυθιών είναι εύκολο και ταιριάζουν με το σκόρδο, αντί να αγοράσετε μια σάλτσα για τηγανητά κολοκυθάκια από σκόρδο φτιάξτε αυτη την σάλτσα
Υλικά
4-5 Κολοκύθια
Κουρκούτι
1 κουπα αλεύρι,
200 ml. ανθρακούχο νερό,
1 κουτ. αλάτι,
1 φακ. μπεικιν παουντερ,
2 κ.σ. λάδι
για την σως σκόρδου
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος ή στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τα Κολοκύθια τα έκοψα σε λωρίδες. Τα βούτηξα στο κουρκούτι που έκανα με αλεύρι, ανθρακούχο νερό, αλάτι, μπεικιν, 2 κ.σ λάδι. Τα τηγάνισα σε καυτό λάδι ❤️
Για την σως σκορδου:
Σοτάρουμε στο λάδι τις δύο σκελίδες σκόρδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε το λάδι να κρυώσει.
Λιώνουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο στο κρύο λάδι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο κρύο σκορδόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι η σως να πάρει απαλή υφή.
ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κολοκυθάκια Αυγολέμονο
Υλικά
Παίρνουμε 10 κολοκύθια μεγάλα τα πλένουμε κ τα κόβουμε στην μέση…
κατόπιν με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε την ψίχα τους κ την φυλάμε ..
Για την γέμιση
– Μισό κιλό κιμά
– 2 κούπες ρύζι
– 1 κρεμμύδι
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– Λίγο άνηθο
– Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
– 2 αυγά
– 2 λεμόνια
– ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Εκτέλεση συνταγής για κολοκυθάκια γεμιστά
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, κόβουμε την μια άκρη και καθαρίζουμε το εσωτερικό σους. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολλά καλά με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε τα κολοκύθια πιέζοντας ελαφρά να πάει μέχρι κάτω.
Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και 1 λάδι και βράζουμε έως ότου δέσει το ζουμί, περίπου 40 λεπτά. Αργότερα, χτυπάμε στο multi, τα αυγά με το λεμόνι και αφρατέψει ρίχνουμε 2 κουτάλες από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπάμε και πάλι για 2 λεπτά και περιχύνουμε το φαγητό μας, το αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλή Επιτυχία