Υλικά
Ζύμη:
450…480 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
1,5 κουτ. μπέικιν πάουντερ
0,5 κουτ.γλ αλατι
+ 250…300 γρ μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ρίξτετα τ αυγα , τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να αφρατεψει, περίπου 1-2 λεπτά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σύρμα για να κάνετε το μείγμα κρεμώδες.
Προσθέστε το βούτυρο και χτυπηστε να ενσωματωθει και μετα το μισο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατέψτε καλά με μια σπατουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη: το ένα τρίτο και τα δύο τρίτα.
Το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά, ενώ το μικρότερο μέρος βάλτε το στην κατάψυξη για τον ίδιο χρόνο.
Ανοίξτε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης σε λαδόκολλα σε πάχος περίπου 5-7 χιλιοστά.
Τοποθετήστε το σε ένα ταψί απλωστε την μαρμελάδα και σηκώστε τις άκρες της ζύμης για να σχηματιστούν μικρές πλευρές.
Βγάλτε το μικρότερο μέρος της ζύμης από την κατάψυξη και τρίψτε το σε έναν χοντρό τρίφτη πάνω από τη ζύμη στο ταψί.
Μεταφέρετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για τα τελευταία 5 λεπτά, μετακινήστε το ταψί στο κάτω επίπεδο του φούρνου και στη συνέχεια στη μέση θέση για να ροδίσει ομοιόμορφα.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε την με την οικογένεια και τους φίλους σας.