To Δίχρωμο Ρεβανί με Καρύδι είναι ένα γλυκό που διαφέρει απο το κλασικό ραβανί! Το Δίχρωμο Ρεβανί με Καρύδι συνδυάζει την γεύση του κλασικόυ ρεβανί με το καρύδι με την σοκολατα δημιουργώντας ένα μοναδικό και ιδιαίτερο γλυκό.
Σας προτείνω χωρις δισταγμό να δοκιμάσετε το Δίχρωμο Ρεβανί με Καρύδι. Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει!
Υλικά
Για το μαύρο παντεσπάνι
5 μέτρια αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι (σιμιγδάλι)
200 γρ. αλεσμένα καρύδια
70 γρ.μαύρη σοκολάτα σε νιφάδες η τριμμένη στον τρίφτη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (3 γρ.)
Για το κίτρινο παντεσπάνι
5 μέτρια αυγά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 βανίλια
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ(1,5 γρ.)
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
800 ml νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα και ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το μπέικιν,ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη βανίλια και τα καρύδια.Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σ ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Σ ένα άλλο μπολ σπάμε τ αυγά,προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα και ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε την βανίλια,το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα,το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο μετά από 10 λεπτά και απλώνουμε από πάνω το κίτρινο μείγμα.Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά!
Το βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υλικά για το σιρόπι ανακατεύουμε και βράζουμε μόνο 5 λεπτά από τη στιγμή που θ αρχίσει να βράζει.
Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από το ζεστό γλυκό!!!!!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε!!!!!
Δείτε ακόμη περισσότερες συνταγές εδώ