Μια συνταγή που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του πορτοκαλιού με την πλούσια γεύση της σοκολάτας τρούφας και την απαλή υφή του σιμιγδαλιού.
Υλικά:
200 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. μέλι
100 γρ. λάδι ελαφρύ
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα χρειαστείτε επιπλέον 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 23 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σιμιγδάλι, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι, λάδι και στο τέλος τα κομμάτια της τρούφας σοκολάτας.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Δήμητρα Χαλκιαδάκη