Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή νοστιμιά από το Ρεβανί με μια σύγχρονη πινελιά που είναι η τρούφα σοκολάτας
Υλικά:
6 Αυγά
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ Μπεικιν Παουντερ
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα Χίου σε Σκόνη
Χυμό και Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
100 γρ Τρούφα Σοκολάτας
Για το Σιρόπι:
750 gr ζάχαρη κρυσταλλική
700 gr νερό
χυμό από 1 ένα λεμόνι
Προεραιτικα:
Για την διακόσμηση μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγύ κ φίλε αμυγδάλου καβουρντισμένο ..
Για την σαντιγί :
300 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1 βήμα:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι μας ρίχνοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
2 βήμα:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο τρουφάτο ρεβανί ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να διπλασιαστούσε όγκο
Οσο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ την τριμμένη μαστίχα
και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
Βλέπετε πώς έχουν ασπρίσει και φουσκώσει τα αυγά μας. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε
τρεις δόσεις και ανακατέβουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα ώστε να μη χαθεί ο όγκος των αυγών.
Αφού έχουν ανακατευτεί πολύ καλά τα στερεά υλικα προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και την τρούφα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να πάει παντού σε όλο το μείγμα
Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψάκι 30 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα μέσα απλώνομαι ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθέρμανσμένο φούρνος 180 βαθμούς για 35 λεπτά
Ετοιμο ψημένο το τρουφάτο ραβανί μας μόλις βγει από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια της επιλογής μας και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
3 βήμα:
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το διακοσμεί καθένας όπως επιθυμεί.
4 βήμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί κ έπειτα διακοσμούμε το γλυκό μας με αυτήν κ ρίχνουμε απάνω με το καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από την Λένα Λενάκι