για περίπου 25 τεμάχια
Διαστάσεις ημισφαιρικών καλουπιών: 7 εκ. διάμετρος x ύψος 3 εκ

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:
5 ολόκληρα αυγά
1 ασπράδι αυγού
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ αλεύρι
65 g κορν φλαουερ
1 πρέζα αλάτι

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας:
350 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
80 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
350 γρ κρέμα

Για την κρέμα σοκολάτας:
250 ml φρέσκο ​​πλήρες γάλα
75 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
30 γρ κορν φλαουερ
1/2 φασόλι βανίλιας
70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:
250 ml νερό
125 g κρυσταλλική ζάχαρη
75 ml ρούμι

Για κάλυψη
350 γραμμάρια τρουφα σοκολάτας

Διαδικασία

Για να διευκολυνθεί η εργασία, προτείνω να ετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα: Παντεσπάνι, κρέμα και μουλιάστε το

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι:
Χτυπάτε τα αυγά και το ασπράδι με τη ζάχαρη και το αλάτι για αρκετή ώρα, το μείγμα πρέπει να είναι λευκό αφρωδες. Με μια σπάτουλα βάζουμε το αλεύρι και το άμυλο κοσκινισμένα πολλές φορές.
Μοιράζετε το μείγμα σε λαδωμένα και αλευρωμένα φορμάκια, μην τα γεμίζετε μέχρι το χείλος γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τους μισούς σπόρους της  βανίλιας, τους υπόλοιπους σπόρους θα τους προσθέσουμε στους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και τους υπολοιπους σπόρους βανίλιας με ένα σύρμα. Προσθέστε το κορν φλαουερ αραιώστε με το βραστό γάλα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει. Μεταφέρετε και καλύψτε με μεμβράνη που εφαπτετε της κρέμας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ρούμι μόλις ζεσταθεί το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση μαλακής κρέμας, αρωματίζουμε με το ρούμι. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε την προηγούμενη κρέμα με κουταλιές.

Συναρμολόγηγη
Κόψτε μια μικρή φέτα από κάθε θόλου. Με ένα κουταλάκι σκάβουμε ελαφρά το εσωτερικό του κέικ, βρέχουμε με το σιρόπι και γεμίζουμε με την κρέμα βουτύρου.
Κλείστε με το κάλυμμα που έχει αφαιρεθεί προηγουμένως και επίσης εμποτισμένο. Αλλειψτε όλους τους θόλους με την κρέμα που περίσσεψε και σκεπάζετε γενναιόδωρα με τους πασπαλισμούς τρουφας σοκολάτας. Φυλάσσετε στο ψυγείο και βάλτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν δοκιμάσετε

ΠΗΓΗ: Anna Salomone

Προηγούμενο άρθροΔιάσημη συνταγή Βήμα-Βήμα Αναποδογυρισμένο κέικ μπανάνας
Επόμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο τρυφερό και ζουμερό στήθος κοτόπουλου.