Υλικά:
(τσερκι 17-18 cm)
100 γρ. μπισκότα digestive
30 γρ. βούτυρο
Κρέμα γιαουρτιού:
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ. τυρί κρέμα
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3-4 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή χυμό λεμονιού
100γρ. ζάχαρη άχνη
10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Ζελέ κεράσι:
250 γρ. κατεψυγμένα κεράσια
50 ml νερό (για την αραίωση του χυμού κερασιού)
100 g ζάχαρη
6 g ζελατίνη + 50 ml νερό
Εκτέλεση:
Αλέστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλά τριμμένα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρουν υφή σαν υγρή άμμο.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 17-18 cm (καλο είναι στην περιμετρο να βάλετε ένα παλστικό φιλμ για τουρτες)και πατήστε το καλά με τον πάτο ενός ποτηριού για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη βάση.
Καλύψτε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάλτε την στο ψυγείο για 20 λεπτά να στερεοποιηθεί.
Κρέμα γιαουρτιού:
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν, ρίξτε τα σε ένα μπρίκι με πολύ λίγο νερό και ζεστάνετέ τα να λιώσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και μετά προσθέστε το γιαούρτι, το εσάνς λεμονιού και τη ζάχαρη. Ενώ το μείγμα χτυπιέται σε γρήγορη ταχύτητα ρίξτε τη λιωμένη ζελατίνα.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Ζελέ κεράσι:
Ρίξτε την ζελατίνη σε 50 ml νερό και αφήστε να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα αποψυγμένα κεράσια, 50 ml νερό και την ζάχαρη.
Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα κεράσια να απαλύνουν.
Προσθέστε την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει πλήρως.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Με μία τρυπητη κουταλα βγαλτε τα κερασια και βαλτε πανω απο την κρεμα γιαουρτιου
Μετα ρίξτε το ζελέ πάνω από τα κερασια.
Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να στερεοποιηθεί.