Αυτό το Cheesecake σοκολάτας είναι εντελώς από άλλη διασταση! Μια λεία, κρεμώδης γέμιση σοκολάτας ολοκληρώνεται με ένα λαχταριστό, πλούσιο γλάσο καρύδας πάνω από μια τραγανή κρούστα oreo. Είναι ο παράδεισος του cheesecake! 🤤
Υλικά 🛒
Βάση μπισκότου:
250g Oreo Μπισκότα, θρυμματισμένα
50g Βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση cheesecake:
200g Μαύρη Σοκολάτα
650 γρ. πλήρες τυρί κρέμα
1 κουτί (400g) ζαχαρουχο Γάλα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
Καρυδια και καρύδα:
75 g ψιλοκομμένα καρυδια
35g Τριμμένη Καρύδα
1 κρόκος αυγού
60g Καστανή Ζάχαρη
35g Βούτυρο
175ml Κρέμα γαλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότων –
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 170C.
Στρώστε τη βάση ενός ταψιού τσερκι 23 εκ. με χαρτί ψησίματος.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα oreos με το λιωμένο βούτυρο και πιέζουμε στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε τη γέμιση.
Γέμιση cheesecake –
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε
το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διπλώνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το άρωμα βανίλιας και το αλάτι.
Χτυπάμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε χαμηλή ταχύτητα (αν τα χτυπήσετε υπερβολικά, θα ενσωματωθεί πολύς αέρας στο κουρκούτι
που μπορεί να προκαλέσει το σκάσιμο).
Ρίξτε το κουρκούτι πάνω από την έτοιμη κρούστα και ψήστε στο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες του
cheesecake αλλά το κέντρο να κουνηθεί ελαφρώς.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν προσθέσουμε το frosting.
Καρύδα καρυδια-Frosting –
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα καρυδια και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού μαζί, προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, τη κρέμα γαλακτος,
το άρωμα βανίλιας και βράζουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Το μείγμα θα πήξει αλλά θα είναι ακόμα ρευστό. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σε αυτό το σημείο,θα είναι πηχτό και θα απλώνεται.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake.
Περιχύνετε από πάνω με λιωμένη μαύρη σοκολάτα, σαντιγί γύρω από τις άκρες και από πάνω διακοσμειτε.
Απολαμβάνω! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen