Υλικά:
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο μέλι
Μία πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 ποτήρι σπορέλαιο
Αλεύρι όσο χρειαστεί (μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια)
Φέτα, κασέρι, κουβερτούρα (προαιρετικά, για γέμιση)
Κρόκος αυγού (για επάλειψη)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και το μέλι. Άφησε για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Πρόσθεσε στο μπολ το αλάτι, το αυγό και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Άνοιξε τα με τα δάχτυλα σου και πρόσθεσε τη γέμιση της επιλογής σου (φέτα, κασέρι)
Τοποθέτησε τα τυροκουλουράκια σε λαδόκολλα και άλειψέ τα με κρόκο αυγού.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι της κας Rania Mantopoulou