Τυροκροκέτες Ρυζιού με τυρί ή μανιτάρια

Τυροκροκέτες Ρυζιού με τυρί τραγανές από έξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί και κάνει βουτιά στο στόμα μας.

Συστατικά:

3 φλιτζάνια ρύζι Arborio
6 φλιτζάνια νερό
3 κύβοι (μοσχάρι ή λαχανικό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 μπαλάκι μοτσαρέλα
100 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι (βασιλομανίταρα)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ρεγκατο τριμμένο

Πανάρισμα:
3 αυγά
1 φλιτζάνι φρυγανια
1 φλιτζάνι αλεύρι
Τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε τα κρεμμύδια σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν
διάφανα
2. Λιωνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι
3. Βάλτε 3 κύβους μπουγιόν στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια θερμοκρασία
4. Ξεπλύνετε τα μανιτάρια με κρύο νερό και κόψτε σε μικρά κομμάτια
5. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια χαμηλή σε ένα ξεχωριστό τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

6. Πάρτε 3 φλιτζάνια ρύζι και ανακατέψτε σε ένα τηγάνι με κρεμμύδι και σκόρδο σε μέτρια ποσότητα για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά.
7. Ρίξτε 1 φλιτζάνι λευκό κρασί στο μείγμα του ρυζιού σας μέχρι να εξατμιστεί. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια.
8. Προσθέστε λιωμένο σκόρδο στα μανιτάρια και ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να μην καεί μαζί με το λευκό κρασί.
9. Ρίξτε 4 κουταλιές ζωμό με το ρύζι σας και χαμηλώστε τη φωτιά ενώ ανακατεύετε. Συνεχίστε να προσθέτετε το ζωμό σας μέχρι να εξατμιστεί για περίπου 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει απαλή η υφή.

Προσθέστε ζωμό μέχρι να τελειώσει. Ο ζωμός πρέπει να είναι συνεχώς σε μέτρια-υψηλή θερμολρασία (πρέπει να είναι ζεστός).
10. Προσθέστε 2 κουταλιές ζωμό στο μείγμα των μανιταριών σας.
11. Σβήστε τη φωτιά από το μείγμα του ρυζιού και προσθέστε 1 φλιτζάνι παρμεζανα στο ρύζι μαζί με 50 γραμμάρια βούτυρο (μικρό κομμάτι).
12. Τοποθετούμε το βρασμένο ρύζι σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.

Πώς να φτιαξετε και να τηγανίσετε :
1. Χτυπάμε σε ένα μπολ 3 αυγά και προσθέτουμε μαύρο πιπέρι.
2. Κόβουμε τη μπάλα μοτσαρέλας σε μικρούς κύβους.
3. Βγάζουμε το ταψι με το ρύζι από το ψυγείο. Παίρνετε μια κουταλιά και τυλίγετε στο χέρι σας και με τον αντίχειρά σας κάνετε μια εσοχή
στο κέντρο, παίρνετε 1 κύβο μοτσαρέλα και τον κλεινετε με το ρύζι.
4. Τυλίξτε τα στο αλεύρι και μετά το αυγό και μεταφέρετε σε ένα δίσκο που καλύπτετε εντελώς με τριμμένη φρυγανιά.
5. Επαναλάβετε τη διαδικασία και αλλάξτε χρησιμοποιώντας αντι για τυρι μανιτάρια.
6. Προθερμαίνετε το βαθύ τηγάνι με 6 φλιτζάνια λάδι.
7. Τοποθετήστε απαλά τις μπάλες σας στο καυτό λάδι αφήνοντας κενό ενδιάμεσα και μετακινήστε τις απαλά για περίπου 4-6 λεπτά.
8. Μεταφέρετε μόλις ροδίσει σε ένα δίσκο με χαρτοπετσέτα για να φύγει το περιττό λάδι.
9. Σερβίρετε ζεστό με την αγαπημένη σας σάλτσα ή απλά μόνα τους.