Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ είτε για ένα νόστιμο ορεκτικό, αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας στην κουζίνα σας.

Υ.Γ. Η γέμιση μπορεί να είναι οτιδήποτε

Υλικά

για τη ζύμη:
350 γρ. (3 φλιτζάνια) αλεύρι
150 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
75 ml λάδι
6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Λάδι για τηγάνισμα

Γέμιση:
200 γρ. τυρί φετα
Ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σιγά σιγά ζεστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ομογενοποιείται το μείγμα.
Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
Αν η ζύμη φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια υγρή πετσέτα και αφήστε την για 20 λεπτά για να μαλακώσει η γλουτένη.

Ετοιμάστε τη γέμιση:
Τρίψτε το τυρί και ανακατέψτε το με άφθονη ρίγανη. Βαζω στην άκρη.

Χωρίστε την ξεκουρασμένη ζύμη σε ίσα μέρη, ανάλογα με το μέγεθος του μπουρεκιού που προτιμάτε.
Για μικρά χωρίστε τη ζύμη σε 12 μέρη.
Πλάστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και στη συνέχεια ανοιξτε το σε δίσκο με έναν πλάστη. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 0,5 cm.

Γέμιση:
Τοποθετήστε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού και ρίγανης στο κέντρο κάθε δίσκου.
Διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση για να σχηματίσετε ένα μισοφέγγαρο. Πιέστε σταθερά τις άκρες για να σφραγίσουν, χρησιμοποιώντας λίγο νερό αν χρειαστεί για να κολλήσει η ζύμη.

Ζεσταίνουμε το λάδι τηγανίσματος σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα στους 180°C
Τοποθετήστε προσεκτικά τα μπουρεκια στο καυτό λάδι, λίγα κάθε φορά, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε από το λάδι και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια λαδιού.

Καλή απόλαυση στο γεύμα σας ❤️