Υλικά
5,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (700-750 γρ.)
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
400 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 κούπα καλαμποκέλαιο (220 γρ.)
1 κούπα νερό (250 γρ.)
9 γρ. ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο (για το άλειμμα)
Κεφαλοτύρι τριμμένο (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Βαζουμε το γιαουρτι το νερο το αλατι την ζαχαρη και την μαγια και ανακατευουμε για 5 λεπτα,
μετα ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα και το ζυμωνουμε να γινει μια ωραια ζυμη την αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα και μετα ζυμωνουμε λιγο και το κοβουμε σε μπαλιτσες (εμενα.μου βγηκανε 20 κομματια) το ανοιγουμε σε ενα μικρο φυλαρακι το χαραζουμε στα 3 αλλα οχι εως κατω και μετα βαζουμε το τυρι κλεινουμε καλα μην μας ανοιξει.
Αλειφουμε με το αυγο και ριχνουμε πανω το κεφακοτυρι το ψηνουμε για 25 με 30λ στους 190 με 200β.
Η Συνταγή είναι της κας Γεωργια Μωρου