Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη φύλλου!
Μπορεί επίσης να γεμιστεί με πουρέ πατάτας που έχει απομείνει ή ένα μείγμα σπανάκι και τυρί.

Συστατικά:

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο – 340 γρ
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο -115 γρ
300 γρ τυρί

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι μαζί.
Ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά. Συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να φτάσετε σε μια ζύμη απαλή και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Πλαστε κάθε κομμάτι σε σχήμα μπάλας. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο 15 cm.
Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης και αλείψτε με βούτυρο, διπλώστε το στα 4 και τα αφήνουμε να κάτσουν για 2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά από 2 ώρες, η ζύμη υποτίθεται ότι είναι ελαστική (αν όχι, αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά ακόμα και δοκιμάστε ξανά).
Μετά , ανοιξτε τη ζύμη σε πολυ λεπτο φυλλο σαν χαρτί
Απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας τυρί και διπλώστε τα σε φάκελο.
Αλείψτε τις πίτες με λάδι και ψήστε σε φούρνο στους 220C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

ΠΗΓΗ