Τηγανιστές Πατάτες

Η κρούστα είναι πολύ νόστιμη!

Θα χρειαστεί:

Πατάτα – 1 κιλό
Βούτυρο – 1/4 πακέτου
Φυτικό λάδι – 1/3 φλιτζάνι
Σκόρδο – 2 σκελιδες
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Παίρνω μικρές-μικρές πατάτες, αλλά μπορείτε να κόψετε και μεγάλες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό.

Ρίξτε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το βούτυρο. Όλο το μυστικό του πιάτου βρίσκεται στην ανάμειξη δύο ειδών λαδιων(λαδι-βουτυρο). Η κρούστα από αυτή την πατάτα αποδεικνύεται εκπληκτικά νόστιμη και αρωματική!
Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ανακινώ το τηγάνι κάθε 2-3 λεπτά (με κλειστό καπάκι) ώστε οι πατάτες να τηγσανιστουν ομοιόμορφα.

Μετά από 10-15 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα (μπορείτε να ψιλοκόψετε) απευθείας στο λάδι, αλάτι και πιπέρι εκεί. Τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Πιστέψτε με, το άρωμα θα είναι τέτοιο που δεν θα χρειαστεί να μαζέψετε μέλη του νοικοκυριού για μεσημεριανό γεύμα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΒάρκες σφολιάτας με χοιρινό
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Μοσχαρίσιο κρέας με βούτυρο σκόρδο και ρύζι