Τυροπιτάκια

Υλικά

16 τυροπιτάκια
160 γρ. φέτα τριμμένη
60 γρ. τυρί ανθότυρο
2 κουταλιές φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
4 φύλλα ζύμης
1 αβγό, επιπλέον, ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά σουσάμι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 2200C. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί.
2. Βάλτε την τριμμένη φέτα, το τυρί ρικότα,το δυόσμο, το αβγό, τα κρεμμυδάκια, την τριμμένη φρυγανιά και 1/2 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά και να σπάσει το τυρί ανθότυρο.
3, Κόψτε τα φύλλα ζύμης σε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ. Βάλτε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης το μείγματων τυριών. Βρέξτε ελαφρά τις άκρες κάθε κομματιού ζύμης, διπλώστε τες και πιέστε τες καλά με ένα πιρούνι για να δώσετε σχήμα.
Αλείψτε τα τυροπιτάκια με το επιπλέον αβγό και πασπαλίστε τα με το σουσάμι.
4. Βάλτε τα τυροπιτάκια στο ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει. Σερβίρονται ζεστά.

 

Προηγούμενο άρθροΜελοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια στο τηγάνι