Τυροπιτάρια με ανθότυρο

Συστατικά ζύμης:

– 1 κιλό αλεύρι
– 500 ml ζεστού νερού
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 100 ml λαδιού

Γέμιση:

– 900 γραμμάρια ανθότυρο
– 3 μεγάλα αυγά
– 150 γραμμάρια κρεμμυδάκια
– 40 γραμμάρια άνηθου
– 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τέλος, λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα μπολ το αλεύρι το αλάτι και σταδιακά ρίχνουμε νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μόλις πάρει μία συνοχή ζύμης την βγάζουμε από το μπολ και την βάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια τα οποία τα πλάθουμε σε μπαλάκια τα βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα δίσκο και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Για την Γέμιση
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο το λιώνουμε με ένα κουτάλι ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, και τον άνηθο και τα προσθέτουμε μέσα στο τυρί προσθέτουμε αλάτι και τα αυγά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα.

Μόλις τα μπαλάκια της ζύμης είναι έτοιμα αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος ενός Μεγάλου πιάτου.

Μόλις τελειώσουμε με τα μπαλάκια σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι και παίρνουμε μία-μία τις πίτες ζύμης τις ανοιγουμε λίγο ακομή τραβωντας τες με τα χερια, τις λαδώνουμε και απλώνουμε σε κάθε μία δύο κουταλιές γέμιση.


Χαράζουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι τις πίτες και ξεκινάμε και καλύπτουμε την γέμιση όπως βλέπετε στη φωτογραφία,

 

 

 

 

 

στο τέλος τις σφραγιζουμε με τον πλάστη και τις τοποθετούμε στο τηγάνι.


Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο έως ότους τηγανίσουμε όλες τις πίτες.

Αφαιρούμε τις πίτες από το τηγάνι σε μία χαρτοπετσέτα για να απορροφούν τα λάδια.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα τυροπιτάρια μας είναι ετοιμααααααααα

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα πανεύκολη και νοστιμότατη!!!
Επόμενο άρθροΡεβανί…Με κρέμα.