Τυροπιτάρι Πηλίου

Τα φετινά Χριστούγεννα βρέθηκα σε μία ταβέρνα μίας φίλης στο Πήλιο μας εφερε αυτό το φανταστικό Τυροπιτάρι λόγο της φιλικής σχέσης ζήτησα την συνταγή και σας την δίνω να την δοκιμάσετε

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
90 ml σπορέλαιο
2 κ.γ. ξύδι
200 ml χλιαρό νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα
300 γρ. τυρί γκούντα
πιπέρι
100 γρ. τυρί γκούντα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετείτε τα υλικά για τη ζύμη μέσα στο μίξερ ή σε ένα μπολ και αρχίζετε να
ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το χλιαρό νερό.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνετε 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια
καθαρή πετσέτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβετε τα δύο τυριά, κρατώντας λίγη γκούντα για πασπάλισμα στο
τέλος.
Στη συνέχεια, χωρίζετε την ζύμη σε 5 μπαλάκια (ή και περισσότερα, εάν τα θέλετε
μικρότερα), απλώνετε αλεύρι στον πάγκο εργασίας και με ένα πλάστη τα ανοίγετε σε λεπτά
φύλλα.

Βάζετε 1 – 2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης.
Περιμετρικά, με ένα πινέλο, απλώνετε νερό για να κολλήσει η ζύμη και κλείνετε σε σχήμα
φακέλου. Πατάτε με τον πλάστη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε το τυροπιτάρι.
Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά και ροδίσει (περίπου 3 – 4 λεπτά), γυρίζετε από την
άλλη για άλλο τόσο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας και πασπαλίζετε με χοντροκομμένη γκούντα.

Καλή Επιτυχία