Μπουρέκια γεμιστών πιπεριών

Μια απλή και πολύ νόστιμη συνταγή, στην δική μου εκδοχή … μπορείτε να τα φτιάξετε ψημένες ή τηγανητές!

Υλικά:

5-6 ψητές και αποφλοιωμένες κόκκινες πιπεριές
250 γραμμάρια τριμμένο τυρί ή μείγμα τυριού και τυρί cottage (ρικότα)
1 κεφάλι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσακι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
αλάτι για γεύση, εφόσον το τυρί είναι ανάλατο
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Πανάρισμα:
3 μεγάλα αυγά
αλάτι για γεύση
Αλεύρι
λάδι τηγανίσματος

Παρασκευή:

1. Οι πιπεριές πρέπει να καθαρίζονται καλά και να στεγνώνουν. Εάν χρησιμοποιείτε πιπεριές φλωρινης, μουλιάστε τα για 1-2 ώρες σε κρύο νερό και μετά στεγνώστε τα καλά.
2. Ανακατέψτε όλα τα προϊόντα για τη γέμιση και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να γεμίσετε τις πιπεριές.
Να είναι ημι-πλήρης, λογο αύξηση του όγκου του και μπορεί να διαρρεύσει.
2. Χτυπάμε το αυγό με λίγο αλάτι (για γεύση), ρίχνουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και σε άλλα τριμμένη φρυγανιά.
Βάλτε την πιπεριά από όλες τις πλευρές στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό, τυλίξτε μέσα
φρυγανιά και άλλη μια φορά στο αυγό (αν τα ψήσετε, μπορείτε να παραλείψετε το αυγό).
Ψήσιμο: Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος τακτοποιούμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν

3. Τηγάνισμα: Οι πιπεριές τηγανίζονται σε άφθονο προθερμασμένο λάδι, σε μια μέτρια φωτιά. Είναι απαραίτητο να γυρίσετε μία φορά. Οταν είναι έτοιμες, τοποθετήστε τις πιπεριές σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι!

Καλά να περνάτε!

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος
Επόμενο άρθροΦωλιές κοτόπουλου με λαχανικά