Υλικά :

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό η αγελαδινό
280 γρ. ηλιέλαιο,
1 φακελάκι μπέικιν,
2 κ.σ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ αλάτι
550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορεί και λίγο παραπάνω για να έχετε μια μαλακή, αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στο χέρια.
Για το άλειμμα:
1 αυγό χτυπημένο με πολύ λίγο νεράκι.
Τα περνάμε πριν τα ψήσουμε με πινέλο.

Εκτέλεση

Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή.
Για μισή ώρα αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί.Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού. Απλώνουμε με τα δάχτυλα το φύλλο σε ένα πιάτο ρηχό ή όπου σας βολεύει, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και φέρνουμε απαλά και με προσοχή από πάνω τη ζύμη να σχηματίσουμε το μισοφέγγαρο.

Πατάμε στις άκρες και το κλείνουμε, βασικά αγκαλιάζουμε τη ζύμη μας όταν τα πλάθουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό.
ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω στους 180’C βαθμούς για 30′ περίπου λεπτά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου 👌👌👌
Μυστικά:
Μου περίσσεψε γέμιση και ζύμη, τα έσμηξα και τα έδωσα στρογγυλό σχήμα.

H συνταγή είναι από την σελίδα Helena’s Greek cooking