Υλικά:
6-7 ώριμα σύκα
τυρί 4 φέτες των 80 γρ
καρύδια 1 χούφτα
κανέλα σε σκόνη
καστανή ζάχαρη
Φύλλα κρούστας πίτας 4 τεμ.
ελαιόλαδο
Παρασκευή:
Κόβουμε τα φύλλα σε δύο μέρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε στο πρώτο φύλλο κρούστας.
Βάζουμε το δευτερο φύλο και από πάνω μια φέτα τυρί.
Διπλώστε σε ένα πακέτο και αλείψτε με βούτυρο.
Και έτσι με τα άλλα.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί με ένα πινέλο.
Ψήνετε τα «πακέτα φέτας» και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.
Τα βγάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα βάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη
να καραμελώσουν, σε χαμηλή φωτιά.
Αναποδογυρίζουμε τα σύκα, προσθέτουμε κανέλα και καρύδια.
Ψήνουμε πάλι ελαφρώς τα σύκα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μέλι.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα σύκα στα «πακέτα φέτας»,περιχύστε με μέλι και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: mytasted.blogspot.com