Είναι υπέροχη και είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσουν όλοι όσοι την δοκιμάσουν.
Ας την αναλύσουμε μαζί, βήμα-βήμα, για να μπορέσουν όλοι να την φτιάξουν εύκολα στο σπίτι.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για τη γέμιση:
500 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 κρόκοι αυγού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πιπέρι
700 γραμμάρια τυρί φέτα και ανθότυρο (σε αναλογία που σας αρέσει)
Για το Χυλο:
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβω κομμάτια ζύμης φτιάχνω σε μπαλάκια και ανοίγω σε αλετρωμένο πάγκο τα φύλλα
Γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί μια κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο και το πιπέρι.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε απαλά.
Στρωνουμε φυλλα κατω βαζουμε γεμιση
κλεινουμε με φυλλα..και απο πανω εβαλα εναν αραιο χυλο και αφου εκοψα την πιτα τον εβαλα απο πανω
Σε κανα μισαωρο την βαζω φουρνο 170 αντισ για περιπου 1 ωρα
Η Συνταγή είναι της κας Anna Mouxlianitou Kamioti