Υλικά:

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 γρ. μαγιά ξηρή (προαιρετικά)
Νερό χλιαρό 450-500 γρ. περίπου.
Με το ζυμάρι κάνω 18 φύλλα (12 φύλλα για την στριφτή τυρόπιτα και 6 φύλλα για τα στριφτά τυροπιτάκια).

Γέμιση:
Τυρί φέτα 700 γρ.
4 αυγά
ελαιόλαδο 100 γρ.
γάλα 110 γρ.
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και κανονίζουμε η ζύμη να μη κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να ξεκουραστεί και κάνουμε τη γέμιση.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη
(τα φύλλα τα ανοίγω με νισεστέ)και λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω τη γέμιση.
Μετά το τσαλακώνουμε το φύλλο και το βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα ραντίζω με λίγο λάδι από πάνω και λίγο νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά περίπου.

H Συνταγή για την πίτα είναι της κας  τσιουκανη ελενη Σάκης’s post in Σαν το φαΐ εν έχει