Δείτε Επίσης: Υπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι | Τραγανή Σπανακοτυρόπιτα
Συστατικά:
200 g τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
200γρ γκούντα τριμμένο
περίπου 300 g εμενταλ τριμμένο
Επίσης:
1 πακέτο φύλλο κρούστας, το οποίο είναι κατάλληλο για μπακλαβά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτα
150 g βούτυρο και 100 ml ελαίου
Συστατικά για την χυλό των φύλλων:
100 γραμμάρια γιαουρτιού στραγγιστό
1 αυγό
100 ml λαδιού
100 ml γάλα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ
Αναμιγνύουμε σε μία κατσαρόλα λιωμένο βούτυρο με το λάδι και λαδωνουμε καλά την βάση ενός ταψιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, λάδι, αυγό, γιαούρτι και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός.
Στρώνουμε στην βάση 6-7 φύλλα κρούστας τα οποία θα κρέμονται λίγο έξω από το ταψί.
Στην συνέχεια βουτάμε κομμάτια από το χωριάτικο φύλλο μέσα στο μείγμα του αυγού και το τσαλακώνουμε σε ένα “μπογο” και τα τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα κρούστας,
στην συνέχεια στρώνουμε 2 χωριάτικα φύλλα και λαδώνουμε.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά και απλώνουμε το μισό τυρί.
Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση τσαλακωμένα φύλλα πάνω από το τυρί
άλλα 4-5 φύλλα κρούστας , και πάλι τσαλακωμένα φύλλα
και σκεπάζουμε με 4-5 φύλλα κρούστας και λαδώνουμε ενδιάμεσα στα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο λάδι και μείγμα αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς, φούρνο. Διάρκεια ψησίματος περί τα 30 – 35 λεπτά.
Δείτε Επίσης: Υπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι | Τραγανή Σπανακοτυρόπιτα
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ