Δείτε Επίσης: Σπανακοτυρόπιτα…απλά φανταστική | Υπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι

Τραγανή Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας, το οποίο είναι κατάλληλο για μπακλαβά

Για την Γέμιση

1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
300-350 γρ φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά (εάν θέλετε , εγώ βάζω)

Για την επικάλυψη των φύλλων:
2 αυγά
100 ml γάλα
100 γραμμάρια γιαουρτιού ή κεφίρ γιαουρτιού
100 ml λαδιού
100 ml Ανθρακούχο μεταλλικό νερό

Για το άλειμμα:
1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να πάρει χρώμα αλλά όχι να καεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε αλάτι(όχι πολυ αλάτι εάν είναι αλμυρή η φέτα) και πιπέρι

Για την επικάλυψη των φύλλων

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός

Στρώνουμε 2 φύλλα στην βάση ραντίζουμε με το μείγμα επικάλυψης, στρώνουμε άλλα 2 φύλλα και ραντίζουμε με το μείγμα, και το ίδιο με ακόμη ένα φύλλο.


Στρώνουμε το 1/2 του μείγματος με σπανάκι

και στρώνουμε από πάνω 2 φύλλα και ραντίζουμε με το μείγμα επικάλυψης

και γέμιση σπανάκι (φύλλα – μείγμα επικάλυψης – Γέμιση).

Στο τέλος στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με το μείγμα επικάλυψης.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού μαζί με 2-3 κουταλιές από το μείγμα επικάλυψης.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε όλα τα κομμάτια με το μείγμα αυγού.


Ψήνουμε στους 180* για 40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να κρατσανίσουν τα φύλλα της.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δείτε Επίσης: Σπανακοτυρόπιτα…απλά φανταστική | Υπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι
Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιο Κέικ με καρύδα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια με πατάτες