Κέικ Πορτοκάλι με μπαχαρικά
● Σήμερα σας προσφέρω μια συνταγή για ένα πολύ μαλακό κέικ με πορτοκάλι και μπαχαρικά, ένα εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο για να το απολαύσετε χωρίς περιορισμό! 😉
Συστατικά για τη συνταγή (κέικ διαμέτρου 22cm):
Για το υγρό κέικ με πορτοκάλι και μπαχαρικά:
255 γραμμάρια αλεύρι
240g βούτυρο
190g ζάχαρη
Ο χυμός (175 ml) και το ξύσμα των δύο πορτοκαλιών
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας. μπεικιν παουντερ(6g)
1 κγ μαγειρική σόδα (2g)
1 κγ. σκόνη κανέλας
1 κγ μείγματος παραδοσιακών 5 μπαχαρικών (1/4 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
1/2 κ.σ. κάρδαμο σε σκόνη 1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο 1/2 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο)
Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
Ο χυμός (180 ml) και το ξύσμα των δύο πορτοκαλιών
30g ζάχαρης
+ Πορτοκαλί μαρμελάδα, τριμμένη καρύδα και φέτες πορτοκαλιού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπεικιν, μαγειρική σόδα, κανέλα, μείγμα μπαχαρικών.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπά με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω με το μιξερ να ενσωματωθεί το αυγό μετα από καθε προσθήκη.
Προσθέτω μέσα στο μείγμα βουτύρου με τα αυγά το ξύσμα πορτοκαλιού και το 1/3 χυμό πορτοκαλιού αφου χτυπάω με το μιξερ χειρός.
Προσθέτω το μισό μείγμα των ξηρών συστατικών και ανακατεύω καλα και μετα ρίχνω και τον 1/3 χυμό πορτοκαλιού. Στην συνέχεια ρίχνω και το άλλο μισό μείγμα των ξηρων συστατικών και ανακατεύω να ενσωματωθούν όλα μαζί με το άλλο 1/3 χυμό πορτοκαλιού.
Αδειάζω όλο το μείγμα μεσα σε μια φόρμα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα και την ζάχαρη και βραζω σε
μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Έπειτα το βγάζω από την φωτιά και το στραγγίζουμε σε ένα μπολάκι
Βγάζω το κέικ από το φούρνο και με ένα πινέλο το μουσκεύω με το σιρόπι παντού.
Τέλος αλείφω με μαρμελάδα από πάνω και γυρω γυρω και πασπαλίζω με καρύδα
και φέτες από γλυκό πορτοκαλιού εάν εχετε.
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο
Subscribe to recipe’s youtube channel here