Υπέροχο Γλυκάκι με σοκολάτα και καρύδι
Υλικά:
3 αυγά
4 φλιτζάνια ζάχαρη καφέ
3 φλιτζάνια λάδι
4 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
Αλεύρι 6 φλιτζάνια
1 σκόνη μπεικιν παουντερ
Γέμιση
16 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας νερό
2 μπάρες σοκολάτας
125 g μαργαρίνης
5 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 35 × 25 εκ. στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Αρχικά ψήνετε στους 200 C και αργότερα μειώστε τους 150 C και τέλος ελέγξτε αν έχει ψηθεί εσωτερικά με μία οδοντογλυφίδα
Επικάλυψη:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, μετά προσθέτουμε σοκολάτα και μαργαρίνη και όταν λιώσουν όλα, προσθέτουμε αλεσμένα καρύδια. Καλύψτε το κρύο παντεσπανι του κέικ με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια από πάνω. Όταν το παντεσπανι και το γέμισμα έχουν κρυώσει, κόψτε τα σε κύβους ή ράβδους. Είναι καλύτερο να το αφήσετε όλη την νύχτα και μόνο τότε να το κόψετε.
Καλή Επιτυχία