ΥΛIΚΑ
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 baking powder
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νερό
Υλικά για την κρέμα
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 3 βανίλιες
Υλικά για την επικάλυψη
- 200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 200 γρ. κουβερτούρα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση. Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει κρυώσει καλά!!
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.