Υλικά:
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Λίγο μοσχοκάρυδο (προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε ελαφρά το νερό και προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για λίγα λεπτά για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με το λάδι προσθέτετε το νερό με τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, τη σόδα, το αλεύρι, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί και αδειάζετε το μείγμα.
Πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζετε στο κέντρο.
Η Συταγή/Φωτό είναι της κας Angelina Baxevani