Υλικά

1 ποτήρι νερού ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίναπ)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 ποτήρι καρύδια αλεσμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και τη σόδα, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού και τα καρύδια, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 28 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η φανουρόπιτα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο της.
Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου