Φτερούγες Κοτόπουλο
Υλικά
φτερούγες κοτόπουλου – 14 τεμ.
σάλτσα σόγιας – 7 κουταλιές της σούπας.
κρασί – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ελαιόλαδο – 3 κουταλιές της σούπας.
μουστάρδα Dijon – 2 κουταλιές της σούπας.
μέλι – 3 κουταλιές της σούπας
σκόρδο – 4 σκελίδες
κέτσαπ – 1 κουταλιά της σούπας.
κόκκινο πιπέρι – 1/2 κουτ.
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα φαρδύ ταψί. Τακτοποιούμε τις φτερούγες κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας.
Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε μια πηχτή και λεία μαρινάδα.
Τρίψτε καλά κάθε ένα ένα τα φτερά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις φτερούγες στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Οι γρήγορα μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα είναι έτοιμες.
Καλή Απόλαυση με την μπύρα σας