Σιρόπι Σύκου
Σιρόπι από σύκο – απίστευτα αρωματικό και νόστιμο! Φτιάχνω αρκετές δόσεις κάθε χρόνο, γιατί μας αρέσει πολύ στο σπίτι, και στους φίλος μου και εξακολουθεί να μην είναι αρκετό!
Είναι αραιωμένο με ανθρακούχο ή απλό νερό, λεμόνι … Είναι υπέροχο!
Απαραίτητα προϊόντα:
30 τεμ. φύλλα σύκων
1 κγρ κιλό ζάχαρης
1.100 – 1.200 λίτρα νερού (ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων)
1 φακελάκι σκόνη λεμονιού
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα φύλλα. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με νερό. Μόλις βράσει το υγρό, μειώστε τη θερμότητα, βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για 30 λεπτά (μειώστε από 6 βαθμούς σε 2). Αφήστε να κρυώσει.
Βγάλτε τα φύλλα και πιέστε τα καλά. Σουρώστε το υγρό μέσω γάζας (αρκετά στρώματα, καθώς υπάρχουν μικρές τρίχες), βάλτε τη ζάχαρη και επιστρέψτε στη φωτιά. Μόλις βράσει ξανά, περιμένετε περίπου 10-15 λεπτά, προσθέστε την σκόνη λεμονιού και μετά από άλλα 5 λεπτά αφαιρέστε από τη φωτιά .
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι σε βάζα ή μπουκάλια με φαρδύ λαιμό. Κλείστε και γυρίστε με το καπάκι προς τα κάτω.
Αφήστε να κρυώσει. Εύκολο και πολύ νόστιμο!
Καλή Απόλαυση!