Ο χαλβάς με άνθος αραβοσίτου το λεπτό άρωμα του άνθους αραβοσίτου και η γλυκιά του γεύση τον καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση. Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής, η παρακάτω είναι μια απλή και νόστιμη εκδοχή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι.
Υλικά:
1 φλιτζάνι άνθος αραβοσίτου
4 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με το γούστο σας)
1 βιταμ πακετο
1 φλυτζανι καρυδα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά το άνθος αραβοσίτου με το νερό και τη ζάχαρη. Άφησε το μείγμα στην άκρη για λίγα λεπτά για να διογκωθεί το άνθος αραβοσίτου.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να λιώσει και το νερό που περιέχει να εξατμιστεί. Πρόσεχε να μην καεί το βούτυρο.
Μόλις το βούτυρο πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, πρόσθεσε το μείγμα του άνθους αραβοσίτου. Ανακάτεψε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
Συνέχισε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει την υφή του χαλβά.
Αφού πήξει ο χαλβάς, αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το ινδοκαρυδο αν δεν σας αρέσει ινδοκαρυδο μπορεις να βάλεις αμύγδαλο τρυμενο.
Ανακάτεψε καλά. Αφου πήξει τον ριχνουμε σε φόρμα του κεικ και
τον βαζουμε ψυγειο
ΠΗΓΗ: Vasiliki ParaskevopoulouTsalamandris