Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

Ταψί Νο 28
Μπωλ 👇
Ζάχαρη 550 γρ ή 2+1/2 φλιτζάνι
Κορν φλαουρ 220 γρ ή 2 φλιτζάνια
Λάδι 100 γρ ή 1/2 φλιτζάνι
Νερό 700 γρ ή 3+1/2 φλιτζάνια

Για την καραμέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
ΑΜΥΓΔΑΛΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ
Για το καψαλισμα στο Γκρίλ🔥
2 κσ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πάρτε ένα μεγαλο μπολ και ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το λάδι και το νερό.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

Καραμέλα:
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και αφήστε τη να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Περιμένετε μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Προσέξτε να μην καεί.
Όταν η ζάχαρη έχει γίνει καραμέλα, ρίξτε προσεκτικά το μείγμα από τη λεκάνη μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα σαν ζελέ.

Αμύγδαλα:

Προσθέστε τα αμύγδαλα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Τα αμύγδαλα μπορούν να είναι καβουρδισμένα ή
απλά ξεφλουδισμένα, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Πάρτε ένα ταψί Νο 28 και στρώστε το μείγμα ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Κάψιμο στο γκριλ:

Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη πάνω από το μείγμα και βάλτε το ταψί στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά,
μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα.

Αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και κόψτε τον σε κομμάτια. Σερβίρετε και απολαύστε!

Συμπέρασμα
Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση.
Με τα αμύγδαλα να προσδίδουν μια κρουστή νότα, αυτή η συνταγή είναι σίγουρα να γίνει αγαπητή στην
οικογένειά σας. Ελπίζω να απολαύσετε τη διαδικασία και το αποτέλεσμα τόσο όσο εγώ! Καλή όρεξη!