Υλικά:

Χοιρινές μπριζόλες (όσες επιθυμείτε)
Πατάτες (ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας και τις προτιμήσεις σας), κομμένες σε χοντρές κυδωνάτες
Καρότα (ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας και τις προτιμήσεις σας), κομμένα σε χοντρές ροδέλες
Μελιτζάνες (ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας και τις προτιμήσεις σας), κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1-2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή ολόκληρες
Ελαιόλαδο
Ζεστό νερό (περίπου 1 φλιτζάνι, ανάλογα με το μέγεθος της γάστρας)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες (προαιρετικά, προς το τέλος)

Εκτέλεση:

Έβαλα μέσα στην γάστρα πατάτες, καρότα, μελιτζάνες κομμένα και ροδελες κρεμμυδιού και σκορδακι…..
Έριξα λαδακι ζεστό νεράκι και έβαλα την γάστρα σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν……
Όταν μαλακωσαν λίγο έβαλα τις μπριζόλες τους έριξα αλάτι πιπέρι ρίγανη λάδι και έκοψα φέτες ντομάτας και κρεμμύδι….
Με κλειστό καπάκι εψησα μέχρι να μαλακώσουν και μετά άνοιξα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές…..

Χοιρινές μπριζόλες στην γάστρα με πατάτες, καρότα και μελιτζάνες, έτοιμες για σερβίρισμα.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου

Ελπίζω να σου αρέσει! Καλή όρεξη!