Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli 

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
Τριμμένη σοκολάτα
Μερέντα (προαιρετικά)
Φρούτα για διακόσμηση (π.χ. βύσσινα, φράουλες)

Για τη διακόσμηση:

Τριμμένη σοκολάτα
Ζάχαρη άχνη
Φρούτα ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C και στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αυξηθούν σε όγκο.
Κόσκινε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Πρόσθεσε τα σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας
απαλά με μια σπάτουλα.
Παίρνουμε Το ταψί Της κουζίνας λαδώνουμε για να σταθεί επάνω λαδόκολλα και λαδώνω και τη λαδόκολλα βάζουμε
επάνω το μείγμα από το παντεσπάνι και στρώνουμε να είναι ίσιο παντού
Ψήσε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βάλεις στο κέντρο του παντεσπανιού.
Γύρνα το παντεσπάνι σε μια λαδόκολα που έχεις πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
Ρόλαρε προσεκτικά και άφησε να κρυώσει εντελώς κανα 2 ωρες.

Συναρμολόγηση:

Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Άνοιξε το παντεσπάνι και άπλωσε τη μισή ποσότητα της σαντιγύ. Πασπάλισε με τριμμένη σοκολάτα και ρολάρε ξανά.
Στη σαντιγύ που έμεινε έριξα δύο κουταλιές μερέντα χτύπησα για ένα λεπτό και άρχισα να βαζω πάνω στον κορμό μου με ένα πιρούνι έκανα τις ραβδώσεις επάνω στον κορμό έβαλα λίγα βύσσινα έριξα λίγη τριμμένη σοκολάτα και είναι έτοιμος για να παγώσει

Καλή επιτυχία 🌺

Συμβουλές:

Υγρασία: Αν το παντεσπάνι σου ραγίσει κατά το ρολάρισμα, μπορείς να το υγράνεις ελαφρά με σιρόπι από ζάχαρη και νερό.

Μπορείς να αντικαταστήσεις τη μερέντα με άλλη κρέμα, όπως βουτυρόκρεμα ή γκανάς.
Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και διακόσμησε τον κορμό σου με διάφορα υλικά, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή ζαχαρόπαστα.
Σημαντικό: Για να πετύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα, φρόντισε να έχεις όλα τα υλικά σου σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα. Επίσης, χρησιμοποίησε φρέσκα υλικά καλής ποιότητας.