Ψάρι με μία υπέροχη σάλτσα
Πραγματικά μισώ πολύ τη μυρωδιά των ψαριών και είναι πάντα είναι ένας αγώνας να το μαγειρέψω γιατί ο σύζυγός του λατρεύει τα ψάρια, πρέπει πραγματικά να προετοιμαστώ πριν το μαγειρέψω. Αλλά όταν το μαγειρεύω το κάνω σαν Φιλέτο κοτόπουλου
Ιδού λοιπόν η συνταγή για το ψάρι
Συστατικά :
4 φιλέτα μπακαλιάρου
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
125 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και μπαχαρικό Turmeric
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
Μισό λεμόνι
Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Οδηγίες:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το ψάρι από κάθε πλευρά για όχι περισσότερο από 2 λεπτά. Βγάζουμε το ψάρι από το τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και στύβουμε το χυμό λεμονιού, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Καρυκεύστε κατά βούληση με τζίντζερ και μπαχαρικό turmeric.
Προσθέστε το ψάρι στη σάλτσα και γαρνίρετε με σχοινόπρασο.
Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλή Απόλαυση