Δείτε Επίσης: Χταπόδι στιφάδο: Μια ξεχωριστή αγιορείτικη συνταγή | Χταπόδι κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά για 3-4 μερίδες

4 πλοκάμια από χταπόδι (υπάρχει συσκευασία ΜΟΝΟ με πλοκάμια, ό,τι πρέπει για μένα δηλαδή)
½ κούπα κρασί
λίγο ελαιόλαδο (2-3 κ. σ.)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 κ. σ. πάστα ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
μαύρο πιπέρι
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το χταπόδι να ξεπαγώσει στη συσκευασία του.
Αφού ξεπαγώσει, το βάζουμε όπως είναι σε χύτρα ταχύτητας μαζί με ½ κούπα κρασί, κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά (στο 6 με διαβάθμιση 1-12) για 20 λεπτά αφού σφυρίξει η χύτρα. Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας, το βράζετε σε κοινή κατσαρόλα σκεπασμένη με καπάκι για περισσότερο χρόνο, μέχρι να τρυπιέται και να είναι έτοιμο.
Στη συνέχεια και αφού ανοίξουμε τη χύτρα, σε κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (χρησιμοποίησα το δεύτερο), σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την πάστα, το ζουμί από το χταπόδι, τη δάφνη, λίγο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να κόψουμε το χταπόδι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι.

Συνέχεια της Συνταγής εδώ

Δείτε Επίσης: Χταπόδι στιφάδο: Μια ξεχωριστή αγιορείτικη συνταγή | Χταπόδι κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστές Μελιτζάνες Ογκρατεν
Επόμενο άρθροΈνα γρήγορο γεύμα για πολυάσχολες γυναίκες