Ψητά μακαρόνια στο φούρνο με σπιτική σάλτσα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
450gr μακαρόνια Νο 6
3 αυγά
1 φλιτζάνι ανθότυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 έως 1 1/2 φλιτζάνι ττριμμένη τσαρέλα (χωρίς λιπαρά, εάν είναι δυνατόν), περισσότερο αν σας αρέσει
Για σπιτική σάλτσα
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 καρότα, τριμμένα
1 κονσέρβα (περίπου 700γρ) σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 φλιτζάνι κάθε φρέσκο βασιλικό και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Τριμμένο κόκκινο πιπέρι, προαιρετικό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς .
Φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πάνω από το μέσο μέχρι να κάψει.
Προσθέστε τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 4 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε το σκόρδο και τα καρότα και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Τώρα προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, νερό, μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα.
Βράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει για 15 έως 20 λεπτά (περιστασιακά ελέγχετε και ανακατεύετε τη σάλτσα).
Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τη συσκευασία. Στραγγίστε και ξεπλύνετε. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ξεσκεπάστε και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το ανθότυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέστε το μείγμα στα μακαρόνια. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Γεμίστε τα ζυμαρικά με τριμμένη μοτσαρέλα και βάλτε στο φούρνο, ξεσκέπαστα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά ή έως ότου το τυρί είναι λιωμένο και αφρώδες. Εάν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα και τραγανή υφή των ψημένων μακαρονιών, απλώς βάλτε λίγο στο γκριλ (προσέξτε προσεκτικά).
Αφαιρέστε από το φούρνο και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και μαϊντανό. Προσθέστε πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: themediterraneandish.com