Ακόμα κι αν δεν θέλετε να φάτε, δεν μπορείτε να σταματήσετε
Μια νέα πρωτότυπη συνταγή από μελιτζάνες, που γεύση και άρωμα θυμίζουν κεμπάπ.
Σας συμβουλεύω να την φτιάξετε συντομα, γιατί είναι πολύ νόστιμη!
Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στη συνταγή, όλα προετοιμάζονται πολύ απλά και γρήγορα!

✅Υλικά:

Μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους – 3 τεμ.
Φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Καρύκευμα μπάρμπεκιου – 1 κουταλιά της σούπας
Σκόρδο – 2-3 σκελίδες
Σάλτσα σόγιας – 1,5-2 κουταλιές της σούπας
Καυτερή κόκκινη πιπεριά – όσο θέλετε (μπορείτε και χωρίς αυτήν)

✅Προετοιμασία:

Τις μελιτζάνες τις κόβουμε αυθαίρετα είτε σε κύβους (μπαστουνάκια), είτε σε κύβους – ό,τι θέλετε, το κυριότερο είναι τα κομμάτια να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
Τοποθετήστε τες σε ένα μπολ, στο οποίο θα είναι βολικό να τα ανακατέψετε αργότερα.
Μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα από τις μελιτζάνες ή μπορείτε να την αφήσετε – αυτό είναι προαιρετικό.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι για γεύση, καθώς και το πιο σημαντικό συστατικό – ξηρό καρύκευμα για κεμπάπ, το οποίο είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Ρίξτε φυτικό λάδι και ανακατέψτε τα πάντα καλά. Είναι σημαντικό τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λάδι να πάνε ομοιόμορφα σε όλα τα κομμάτια.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί και ψήστε τις στο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 15-20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν. Το άρωμα είναι σαν να τηγανίζετε ναργιλέ κεμπάπ)))

✅ Ας συνδέσουμε τα πάντα:
Τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα τηγανητά κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέστε επίσης ψιλοκομμένο σκόρδο. Και για πικάντικο μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόκκινο πιπέρι.
Καρυκεύουμε με σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Και αν το σνακ καθίσει για 40 λεπτά στο ψυγείο, θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!

Καλή όρεξη ❤️

H Συνταγή είναι από το ГОТОВИМ ВМЕСТЕ

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα Πατάτας
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ Ταψιού με Πτι Μπερ