Ψητές Μελιτζάνες με μπαχαρικά και σάλτσα λεμονιού
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
125 μλ ελαιόλαδο
Διάφορα μπαχαρικά (καρυ – παπρικα – ξηρο δυόσμο)
και αλάτι
Για το μαγείρεμα.
Χυμός μισού λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι ροδιού (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Διακόσμηση
Ανηθο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μίσχο και το πίσω μέρος της μελιτζάνας.
Στην συνέχεια κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος σε 8 κομάτια.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και 2-3 κγ αλάτι και σκεπαζουμε
για 10 – 15 λεπτά
Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί (τις στίβουμε λίγο με τα χέρια) και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λάδι , καρυ, πάπρικα, δυσμο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα λαδιού μέσα στις μελιτζάνες και τις ανακατευουμε.
Σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος απλώνουμε τις μελιτζάνες
και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμο του λεμονιού, το σιρόπι ροδιού, το σκόρδο.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοοοο