Ψητές Πιπεριές 💞💞💞
Ένα νόστιμο συνοδευτικό, sτο σπίτι μου εξαφανίζονται σε μια στιγμή 😁.
Συστατικά:
9 κόκκινες πιπεριές σφιχτές
1 τσίλι σε ξύδι από λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κάπαρη τουρσί
Μαύρες ελιές (προαιρετικά) για γεύση.
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση.
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί.
αλάτι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γεύση.
Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά (οι χρόνοι ψησίματος ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της πιπεριάς).
Στα μισά του ψησίματος, τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τον μίσχο και τους εσωτερικούς σπόρους.
Τα κόβουμε σε στρώσεις και τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο σερβιρίσματος.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κάπαρη, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το ξύδι, το λάδι, τις ελιές, αλάτι και
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα και μετά απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!