Ψητό μοσχάρι με σάλτσα

Ένα εξαιρετικό πιάτο είναι το ψητό μοσχάρι με σάλτσα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή του:

Υλικά:

Διαφήμιση

700-800 γραμμάρια μοσχάρι (σε φέτες ή κομμάτια)
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ (ή άλλο είδος αλεύρου)
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κούπα ζωμό κρέατος
Φρέσκα βότανα (όπως δεντρολίβανο και θυμάρι) για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Διαφήμιση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλατίζετε και πιπερίζετε το μοσχάρι κατάλληλα από όλες τις πλευρές.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Διαφήμιση

Προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Προσθέτετε το κόκκινο κρασί και ανακατεύετε για να σχηματιστεί μια σάλτσα.
Προσθέτετε το ζωμό κρέατος στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε τα κομμάτια μοσχαριού σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ταψί και προσθέτετε τη σάλτσα από πάνω.
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2-2,5 ώρες, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει και η σάλτσα να πυκνώσει.
Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά, για να χρυσώσει η επιφάνεια.

Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το ψητό μοσχάρι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκα βότανα, όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.
Σερβίρετε το ψητό μοσχάρι με σάλτσα μαζί με πατάτες, λαχανικά ή τη συνοδεία της επιλογής σας.
Αυτή η συνταγή παράγει ένα εύγεστο και εκλεπτυσμένο πιάτο με το μοσχάρι να είναι απαλό και ζουμερό, ενώ η σάλτσα προσθέτει πλούσια γεύση.

ψητό μοσχάρι με σάλτσα

Απολαύστε το!

Διαφήμιση


Διαφήμιση