Ψωμάκια με αλειμμένο σκόρδο στο τηγάνι.

Είναι εξαιρετικά νόστιμα, με τραγανή κρούστα εξωτερικά, και αφράτα εσωτερικά. Ψήνετε καλά.

Τα υλικά για 12 ψωμάκια:

Αλεύρι – 450 g
Ζεστό νερό – 250 ml
Μαγιά – 20 g φρέσκια ή 7 g ξηρή
Ζάχαρη και αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι – 50 ml

για το άλλειμα
Μαϊντανός – ψιλοκομμένος, αλάτι
Λάδι – περίπου. 30 ml
Λιωμένο βούτυρο – 50 g

Εκτέλεση

(Έχω ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. με ψηλές πλευρές. Μπορείτε να πάρετε και ένα ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου).
Ετοιμάζουμε την μαγια. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό. Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο νερό και τα ανακατεύουμε όλα. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να αρχίσει
να φουσκώνει (περίπου 10 λεπτά).

Προσθέστε αλάτι και την μαγιά στο κοσκινισμένο αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε λάδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη και σχηματίζουμε μια μπάλα από το καθένα.

Τοποθετούμε σε στεγνό τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Βάλτε το τηγάνι με τα ψωμάκια σε χαμηλή φωτιά και τηγανίστε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά
(αν σχηματιστουν υδρατμοί στο καπάκι, σκουπίστε το). Μετά από 15 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι, σκεπάζουμε τα ψωμάκια με περγαμηνή και τα αναποδογυρίζουμε.
Τηγανίσουμε επιπλέον περ. 10-15 λεπτά
Βγάζουμε τα έτοιμα τσουρέκια από το τηγάνι και όσο είναι ακόμα ζεστά τα αλείφουμε με το άλειμμα.

Ας τα γευτούμε τωρα.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki